Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter cykelattacken: Polisen söker vittnen

Polisen söker nu vittnen till händelsen på måndagskvällen då en cykel kastades från en bro över motorvägen rakt ned på en förbipasserande bil.

Annons

- Det är troligen ett gäng ungdomar som ligger bakom det här och som inte förstått hur allvarlig en sådan här handling är och vilka allvarliga konsekvenser den kan få, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Det var vid 18-tiden på måndagen som cykelattacken inträffade. Bilisten Mattias Wide körde söderut på E18/E20 när tre personer dök upp på bron vid Ekersvägen och plötsligt kastade en cykel rakt ned på bilen. Cykeln träffade vindrutan och glassplitter vällde in i kupén.

På tisdagsmorgonen har Örebropolisen ännu inte någon frihetsberövad misstänkt för attacken. Det finns inga övervakningskameror i närheten som kan ha fångat förövarna på bild.

- Vi är helt beroende av vittnesuppgifter och naturligtvis mycket angelägna om att komma i kontakt med människor som kan ha sett något av det här eller som kan vet vilka som ligger bakom, säger Anders Wallin.

Om du har uppgifter om händelsen - kontakta polisen på 114 14.

Mer läsning

Annons