Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter NA:s granskning: Holmström avgår

Gunilla Holmström (M) avgår efter NA:s granskning om att flera fritidspolitiker med egna företag aldrig lämnar in fullständiga underlag – trots att de begär och får ut ersättning för förlorad arbetsinkomst.
– Tyvärr har jag missförstått reglerna, säger hon.

Annons

NA kunde i dag berätta att den moderata politikern Gunilla Holmström lämnat in ofullständiga underlag för förlorad arbetsinkomst. Och i dag kom beskedet att hon väljer att avgå från samtliga förtroendeuppdrag.

– Tyvärr har jag missförstått reglerna. Jag förstår att väljarna kommer att ha svårt att ha förtroende för mig. Jag har kämpat för Nya Moderaterna under en lång tid, och vill inte att de fel jag gjort ska drabba partiet. Jag väljer därför att avgå från mina uppdrag idag, säger Gunilla Holmström i ett pressmeddelande.

I går avgick Lars Askling (M) från samtliga förtroendeuppdrag efter det kommit fram att även han lämnat in ofullständiga uppgifter. 

- Gunilla har själv fattat beslutet och jag har full respekt för hennes beslut, säger Anders Åhrlin, moderat oppositionsråd i Örebro till NA.

Hur tror du att den senaste tidens två avgångar påverkar bilden av Moderaterna?

- Jag tror att vi uppfattas som ett parti vars företrädare tar ansvar. Att våga ta svåra beslut som de här, visar på styrka. Det här handlar om att två personer fått för mycket i ersättning. Det har blivit fel av orsaker som vi ännu inte vet och det vill vi nu reda ut, säger Anders Åhrlin.

Moderaterna har, tillsammans med andra partier i kommunen, nu börjat se över rutiner och informera sina politiker om hur underlagen för ersättningar ska se ut.

- Vi tar det här på absolut allvar, säger Åhrlin.

Gunilla Holmström har haft förtroendeuppdrag i kommunens vindskraftsbolag, landstingsfullmäktige, Länstrafiken, Länsmusiken och Länsgården.

Mer läsning

Annons