Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter polisrazzian: En person brottsmisstänkt  

(UPPDATERAD 17:58) Polisen gjorde en omfattande razzia på E18 på torsdagseftermiddagen. Insatsen avbröts runt 15.30. Ingen har gripits men en person är misstänkt för förberedelse till grov misshandel.

Annons
Här i vägfickan har polisen stoppat tiotal fordon som tros tillhöra gängmedlemmar.

Den stora insatsen på E18 i riktning mot Örebro var riktad mot ett 20-tal personer som färdades i drygt tio bilar. Polisen vill inte kommentera om det rör sig om gäng eller organiserad brottslighet men flera av personerna bar emblem kopplade till kriminella nätverk - bland annat X-team.

Men om ni misstänker att de förberedde en grov misshandel då vet ni vart de var på väg?

- Nej, det vet vi inte. Det får utredningen utvisa i så fall, säger Jörgen Westlin, kommunikationsstrateg hos Örebropolisen

Polisen vill inte heller säga vad som låg bakom insatsen, varför dessa personer var ute och åkte eller vart de var på väg. Däremot visste polisen att kriminella personer färdades i just de här bilarna.

- Vi försöker alltid hålla koll på folk som ägnar sig åt kriminell verksamhet, säger Jörgen Westlin.

Mats Nylén, kommunikationschef hos Örebropolisen, förklarar att insatsen på motorvägen är ett sätt att förebygga gängbråk i stan.

- Vi jobbar för att förhindra att man kommer åt och bråkar med varandra. Då tänker jag på kriminella personer mot varandra. Vi har haft bråk i stan tidigare och det vill vi inte ha igen. Vi gör vad vi kan för att förhindra det, säger Mats Nylén.

Polisen stoppade ett tiotal fordon i en vägficka vid Berglunda i höjd med Adolfsberg strax innan klockan 15. Totalt ska ett 15-tal polisfordon deltagit i insatsen, både vanliga polisbilar, piketer och civilbilar. Även polishundar fanns på plats. Insatsen bröts vid 15.30-tiden.

Enligt vittnesuppgifter som framkommit till NA så var polisen tungt beväpnad och de ska även ha placerat ut spikmattor.

Är det kopplat till organiserad brottslighet?

- Det vill jag inte heller säga något om. Vi vill bara försvåra för de här personerna att ägna sig åt kriminell verksamhet, säger Mats Nylén.

För drygt ett år sen rasade ett gängkrig i Örebro mellan Romano och Black Cobra, där bland annat en person blev skjuten och flera personer greps.

Vet du mer om händelsen? Kontakta NA - mejla till [email protected] eller sms:s till 72019.

Mer läsning

Annons