Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlysning: Vem är Anna som skrev flaskpost 1991?

Bland barren i strandkanten låg en flaskpost. Nu undrar Alvar och morfar Sten Björnulfson vem som skrivit breven.

Annons

Sten och Charlotta Björnulfson bor i Göteborg men nästan halva året tillbringar de i sommartorpet Torsfallet. Sten har en del av sina rötter där. Torpet ligger vid sjön Lundsfjärden, norr om Nora.

Där är också de fyra barnbarnen ofta, berättar Sten.

En överraskning

Ett av barnbarnen är tioårige Alvar Björnulfson Jocic som också han bor i Göteborg. I somras fick han och morfar en överraskning. Just den här dagen i augusti hade morfar Sten och Alvar varit ute på Lundsfjärden och fiskat. Det hade blåst kraftigt dagarna innan och det hade drivit in mycket kvistar och barr mot strandkanten.

– Morfar gick i land för att dra upp båten och då fick han se en plastflaska bland alla barr, berättar Alvar. De tog upp den. Flaskan hade skruvkork och i den låg hoprullade och fuktiga papper.

– Det var en teckning och ett brev. Brevet är skrivet den 10 maj 1991 av en tjej som heter Anna. Hon skriver att hon är sju år, att hon har tre hästar som heter Tyra, Rufsi och Tamarillo. Hon har två vänner står det också, Sanna och Karin, berättar Alvar.

Fin teckning

I brevet står det också att Anna är i sommarstugan och att hon egentligen bor i Örebro. På det andra arket är det en fin teckning på en häst.

Morfar Sten och Alvar har funderat på vem som kan ha skrivit brevet. Anna lär vara 27–28 år i dag.

– Det skulle vara roligt att få veta vem det är, säger Sten.

Vet du vem Anna är? Kontakta gärna oss på NA.

Mer läsning

Annons