Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Efterlyst" gav nya tips

Femton tips till polisen granskas sedan ”Efterlyst” på onsdagskvällen tog upp de många ouppklarade kvinnoöverfallen i Örebro.

Annons

Alla femton tips kom efter TV3:s program "Efterlyst "i onsdags kväll.

– Vissa iakttagelser kan vara sådana vi redan har i utredningen. Men allt som kommit ska förstås undersökas och kontakt tas med dem som tipsat, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Polisens utredare och personal från Rikskriminalen började direkt att bearbeta tipsen.

– Vad de ger är för tidigt att säga.

Utöver de elva kvinnoöverfallen sedan september förra året finns många ouppklarade våldtäkter, våldtäktsförsök och sexuella ofredanden från senaste femårsperioden. Bland de nya tips som kommer in hoppas polisen också på ledtrådar angående dessa kvinnoöverfall i Örebro.

Bland de äldre olösta fallen

finns bland annat den brutala våldtäkten i Karlaparken 2006 då en 23-årig kvinna överfölls, knivhotades och utsattes för våldtäkt. Hon slog i bakhuvudet och svimmade, en förbipasserande fann henne och slog larm.

- Trots de stora resurser som satsats på utredningen och med bistånd från Rikskriminalen har det inte gått att få en lösning. Vi lämnade också ut en fantombild på gärningsmannen efter de beskrivningar kvinnan gav. Vi fick många tips, men inget ledde fram till en gärningsman, säger Torbjörn Carlson.

Fortfarande finns det ytterst få tips angående det som hände i Markbacken natten till i tisdags.

– Iakttagelser från allmänheten betyder väldigt mycket i jakten på våldtäktsmän så vi hoppas på fler tips både vad gäller det fallet och andra.

Mer läsning

Annons