Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlyst örebroare slogs med poliser

(UPPDATERAD 21.50) En 29-årig man var efterlyst för grov misshandel efter ett knivbråk i går.
I kväll greps han – för ett helt annat brott på Vågustorget.

Annons
Här på Våghustorget kastade en man omkring cyklar på måndagseftermiddagen. En 29-årig man är nu gripen, misstänkt för flera brott. (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.)

En polispatrull larmades till Våghustorget strax efter klockan 17 i dag för att ta hand om en man som uppträdde stökigt. Enligt vittnen hade han vräkt omkull cyklar och kastat mynt på en kvinna.

Signalementet tycktes dessutom stämma in på den man som en halvtimme tidigare hade setts sparka omkull en tiggande kvinna utanför Krämaren.

Bråk med polisNär polisen kom till platsen för att gripa den 29-årige man som pekades ut för stöket på Våghustorget uppstod tumult. Mannen hade inte minsta lust att följa med.

– Han är nu misstänkt för våld och hot mot tjänsteman samt för våldsamt motstånd, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Redan anhållenNär polisen kollade 29-åringens identitet visade det sig att han dessutom redan var anhållen i sin frånvaro för en knivmisshandel vid Resecentrum i går.

Enligt vittnesuppgifter till NA blev en man jagad av en annan man på cykel. Han sprang in i en buss vid Resecentrum. Den andre mannen hoppade av cykeln och sprang efter. Längst bak i bussen ska den jagade mannen, enligt ett vittne, sedan blivit attackerad. Och i tumultet ska en kniv ha använts.

– Folk i bussen var chockade efteråt. Det var ganska tumultartat, berättade ett vittne för na.se i går.

Fel ålderDäremot är 29-åringen inte längre misstänkt för att ha sparkat på tiggaren.

– Det verkar vara en betydligt äldre man, i 50-årsåldern, som har sparkat på henne. Dessutom har de inte samma hårfärg, säger Anders Wallin.

Enligt vittnen var mannen som sparkade på tiggaren ljushårig. Den anhållne 29-åringen är däremot mörkhårig.

Mer läsning

Annons