Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eklundaskolan riskerar att rivas

Eklundaskolan i Örebro riskerar rivning och Datainspektionen riktar allvarlig kritik mot Stockholmspolisens kontroversiella kvinnoregister. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

LOKALT

Eklundaskolan riskerar att rivas

Eklundaskolan är i så dåligt skick att det kan bli billigare att riva den. Även Sveaskolan uppges vara i stort renoveringsbehov, det rapporterar Sveriges Radio Örebro.

Lyssna på inslaget genom att klicka på spelaren i toppen av artikeln.

SVERIGE

Sju gripna efter flera bilbränder

En fritidsgård och tre bilar brann i oroliga Kroksbäck i Malmö och boende hörde flera smällar i området. Sju personer som misstänks för två av bränderna har nu gripits av polisen - Vi har personal i hela området i princip.(TT)

Polisens kvinnoregister är olagligt

Datainspektionen riktar allvarlig kritik mot Stockholmspolisens kontroversiella kvinnoregister. - Vi har kommit fram till att registret är olagligt, det har varit olagligt från början, säger Kristina Svahn Starrsjö, generaldirektör på inspektionen till SR Ekot.(TT)

VÄRLDEN

Assange: Dra USA inför rätta

Wikileaks grundare Julian Assange manar de franska myndigheterna att vidta rättsliga åtgärder mot USA för övervakningen av franska politiker. I en intervju för franska TF1 föreslår han granskning av en parlamentarisk kommission och att fallet lämnas till åklagare. (TT-AFP)

Två nya dödsfall i mers

Sydkorea rapporterar två nya dödsfall i utbrottet av virussjukdomen mers. Därmed har antalet döda stigit till 29. Sedan det första fallet diagnostiserades den 20 maj har 180 fall bekräftats i utbrottet som är det största utanför Saudiarabien. (TT)

Mer läsning

Annons