Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev fick inget stöd

Skolinspektionen fick i början av juli in en anmälan om att en elev på Engelbrektsskolan inte fått det stöd eleven har rätt till. Nu begär skolinspektionen ett yttrande från Örebro kommun och från rektorn på Engelbrektsskolan.

Annons

I anmälan står det att eleven, som ska börja årskurs åtta, ”inte har förmått sig att ta sig till skolan under hela vårterminen 2011, med undantag för två dagar”. En av orsakerna till detta uppges vara att eleven har behov av särskilt stöd som inte har tillgodosetts. I anmälan står det att skolan har hänvisat till föräldraransvar och resursbrist vid de möten som hållits angående elevens situation.

Begär yttrande

Inte heller till höstterminens start har någon insatts planerats, skriver anmälaren. Skolinspektionen begär därför ett yttrande från Örebro kommun som är huvudman i ärendet. I yttrandet vill de veta vilka åtgärder som eventuellt har vidtagits eller kommer att vidtas. De begär också svar på ett antal frågor om elevens situation och skolans agerande från rektorn på Engelbrektskolan. Yttrandena och anmälningen kommer sedan att ligga till grund för Skolinspektionens ställningstagande i ärendet.

Mer läsning

Annons