Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elev skallades på skolgården- skolan anmälde inte

En 16-årig elev blev skallad blodig av en annan elev på Risbergska skolan. Men skolan polisanmälde aldrig överfallet.
– De har handlat riktigt dåligt, som om man inte bryr sig, säger pojkens pappa.

Annons

I fredags var första veckan över för Örebros nya gymnasister. Men en händelse förstörde allt för en av de nya eleverna på Risbergska skolan.

Ute på skolgården ska 16-åringen ha blivit attackerad av en annan elev som tryckte upp honom mot väggen. Där höll han strupgrepp på 16-åringen och skallade honom i ansiktet två gånger.

– Det var en mycket grov misshandel. Min son fick spräckt läpp, en blåtira och kraftiga strypmärken på halsen. Hade han inte lyckats ta sig loss kunde det ha gått riktigt illa enligt läkaren, säger 16-åringens pappa.

Efter misshandeln fick pappan ta med sig sonen till vårdcentralen för att dokumentera skadorna. Han fick även göra polisanmälan – trots att det i Risbergska skolans policydokument står att skolan ska anmäla misshandlar.

– Skolan och jag har brustit, vi borde ha polisanmält. Det är så klart helt oacceptabelt med en allvarlig misshandel, eleverna har rätt att känna sig trygga i skolmiljön, säger Lars Hallqvist, rektor på Estetiska programmet.

16-åringen hälsade på i klassen tillsammans med kurator på måndagen, men han är inte tillbaka i undervisningen.

– Han tycker det är obehagligt att vara där, i värsta fall får han byta skola. Det tragiska är att den som är utsatt får flytta på sig men förövaren får vara kvar, säger pappan.

Eleven som ska ha utfört misshandeln har fått en skriftlig varning, och det förs en diskussion om han ska stängas av.

Mer läsning

Annons