Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever i Brickebacken ska flytta till ny skola

Brickebackens högstadium ska läggas ner. På måndag träffas politikerna för att diskutera vilken skola eleverna ska hänvisas till i stället. Om en vecka fattas beslutet.

Annons

Det är redan klart att högstadiet försvinner. De som går där nu får gå kvar upp till nian, men inga nya sjuor tas in från hösten. Det är politikerna överens om, även om det formella beslutet inte fattas förrän den 13 december. Orsaken är att det blir färre elever varje år.

– Det här är inte något kul beslut, men vi har ändå försökt lyssna på föräldrar, elever och personal. Det är därför de som går där nu får fortsätta till nian, säger Ina Lindström (FP), ordförande i skolnämnd sydost.

Nu funderar politikerna på var eleverna ska gå i stället. Det gäller alltså elever som i dag går i årskurs 1-6 på Brickebackens skola. Ska de hänvisas till Almby skola, Adolfsbergsskolan eller Navet? Ska alla elever från Brickebacken hänvisas till samma skola eller delas upp på olika skolor?

Få föräldrar har svarat på den enkät som har skickats ut. Och få föräldrar kom till föräldramötet med politikerna. Därför är det svårt för politikerna att veta vad föräldrar och elever vill.

Om du vill påverka beslutet kan du ringa till politikerna Ina Lindström (FP) på 21 10 84 och Mussie Ephrem (V) på 21 11 30.

Mer läsning

Annons