Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eleverna: Det är rättatt få en chans till

Vår rektor gjorde rätt! När NA träffar elever på Hotell- och restaurangprogrammet ställer de sig bakom Anna Karin Anfelt.

Annons
Linnea Boström, Mimmi Nyström och Dennis Bodin går andra året på Hotell- och restaurangprogrammet på Virginska. En stor del av skoltiden är förlagd till Lilla Hotellet, ett hotell som drivs av Virginska skolan.

– Det är rätt att ge den som fått IG en andra chans!

Tvåorna Linnea Boström, Mimmi Nyström och Dennis Bodin är ense. De tycker inte att det finns några frågetecken kring att rektorn gick in som lärare och IG-prövade engelskabetyg i 19 fall.

Reparera skadan

Dennis har själv praktisk erfarenhet av ett icke godkänt betyg.

– Jag fick det i natur. Det var ett arbete jag inte lämnade in, berättar han.

Nu kommer han att få en chans att reparera skadan. Han tänker ta den och verkligen lämna in sitt arbetet den här gången.

Annan nivå

Alla tre tycker att eleverna själva har ett ansvar i att vara närvarande och vilja lära sig. Om någon är borta hela tiden menar de tre att problemet ligger på en annan nivå, och att det kan bli svårt att hjälpa fram den eleven.

– Lärarna är ju här för att hjälpa oss, för att vi ska lära oss av dem, säger Linnea Boström.

– Kommer man inte hit får man skylla sig själv, säger Mimmi Nyström.

Seriösa lärare

De ser ingen risk att betygens värde urholkas när både skolledning och elever med föräldrar har intresse av att betygen är höga. De tycker att lärarna och skolledningen är seriösa och verkligen vill lära ut.

–  Vi känner stöd från våra lärare. De peppar oss och berättar vad vi behöver kunna för att få G eller mera i betyg, säger Linnea Boström.

– Ingen tvingar oss att vara här. Vi går här för vår egen skull, för att få en bättre framtid, säger Dennis Bodin.

Mer läsning

Annons