Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma ger pappa en flaska tequila

Strelitzia, eller papegojblomma, gerbera, ros, nåldyneblomma, kängurutass, pinnar och strån. Emma Ljung plockar vant ihop en bukett efter kundens önskemål.

Annons
Emma Ljung praktiserar på Blomsteraffär, och plockar ihop en fin Fars dag-bukett.

– Fars dag är ingen stor blomsterdag, det är till mors dag som man verkligen köper blommor. Det här är mer som en vanlig, men riktigt bra lördag, säger Emma Ljung, som praktiserar på Nya blomsterboden i Örebro.

Får din pappa blommor på fars dag?

– Han är inte så mycket för blommor, han har svårt för att hålla dem vid liv. Men jag och mina fyra syskon har plockat ihop en fin korg åt honom. I den finns snapsglas, starkt godis, bland annat lakrits, citron, salt och en flaska tequila.

– Det kommer han att gilla.

Emma berättar att hennes pappa, som heter Mikael, är ganska vanlig. Men hon tycker att han är lite roligare än andra pappor.

– Han kör truck på DHL, gillar Iron Maiden och kan släppa loss och ha det lite kul.

Djurblommor till far. Emma Ljung på Blomsterboden skapar en vacker höstbukett av papegojblomma och kängurutass.BILD: KICKI NILSSON

Fars dag

Fars dag firar hundra år i dag, det var 1910 som mrs John Bruce Dodd ville hedra sin pappa som ensam försörjt och uppfostrat en stor barnaskara sedan hans hustru dött.

I Sverige finns 2,3 miljoner pappor, som tillsammans har omkring fem miljoner barn.

Den yngste pappan är 14 år och den äldste 106 år. (Källa: SCB)

Enligt Svensk handel önskar sig de flesta pappor en god middag på sin dag, helst på restaurang, men det går även bra hemma.

Fäderna får ofta nyttigheter som strumpor och kalsonger. Men papporna själva är inte så förtjusta i mjuka paket, endast tre procent av dem vill ha den traditionella farsdagsslipsen.

Mer läsning

Annons