Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emmas pappa vill attutredning återupptas

Emmas pappa tänker inte ge sig förrän det är utrett vem som nätmobbat hans dotter. Det finns uppgifter att gå vidare på för polisen, menar pappan.

Annons

I går skrev NA om Emma, 14 år, som blivit nätmobbad på en falsk blogg. Då tappade hon sin trygghet på Adolfsbergsskolan där hon går.

Ungdomsenhetens förundersökningsledare Leif Lexon har beslutat att polisutredningen om vem som nätmobbat Emma ska läggas ned. ”Brott går ej uppenbart att utreda” är anledningen.

Men Emmas pappa tycker inte att anledningen håller.

– Polisen gömmer sig bakom att lagen sätter stopp för att begära ut IP-nummer i det här fallet. Men saken är den att stället där bloggen låg, devote.se, inte alls ställer några sådana krav, berättar han för NA och fortsätter:

Inget tal om straffsats– I ett mejl har devote.se underrättat mig att om polisen hör av sig kommer devote.se att lämna ut vem som skapat den falska bloggen. Det var inget tal om straffsatser och minst två års fängelse.

I dag, onsdag, kommer Emmas pappa att ta kontakt med ungdomsenhetens chef Åsa Djursvik.

NA sökte Åsa Djursvik klockan 17.05 i går, tisdag. NA nådde henne på en mobiltelefon med dåligt ljud. Hon hänvisade till att hon slutat för dagen och bad NA återkomma i dag, onsdag.

Mer läsning

Annons