Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En begärs häktad för Almbydådet

(Uppdaterad) En fjärde man misstänks vara inblandad i dådet mot en man som dödades i Almby förra veckan. En 21-årig örebroare sitter anhållen misstänkt för grov misshandel, olaga frihetsberövande och vållande till annans död, grovt brott. Ytterligare en man har dessutom begärts häktad.

Annons

Under måndagseftermiddagen häktade Örebro tingsrätt två män, 40 och 41 år gamla, misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande. De anhölls först misstänkta för mord. En tredje man, en 43-årig örebroare, anhölls under lördagen också misstänkt för grov misshandel och olaga frihetsberövande.

– För närvarande rubriceras det på det här viset. Hur det slutligen blir beror på den fortsatta utredningen. Jag vill inte gå in närmare på vilka omständigheter som gör att jag har valt att göra så. Det handlar fortfarande om en person som har dött, sade åklagare Karl-Erik Antonsson efter måndagens häktningsförhandlingar.

Nu misstänks en fjärde man för delaktighet i brottet. En 21-årig man skriven i Örebro anhölls den 20 november misstänkt för grov misshandel, olaga frihetsberövande och vållande till annans död, grovt brott. Han är sedan tidigare känd av polisen och dömdes i maj förra året till två års fängelse för bland annat rån, narkotikabrott och övergrepp i rättssak.

Under tisdagen skickades en häktningsframställan mot 43-åringen in till Örebro tingsrätt. Mannen begärs nu häktad misstänkt för grov misshandel och olaga frihetsberövande. 

Häktningsförhandling mot mannen hålls i morgon förmiddag i Örebro tingsrätt.

Mer läsning