Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”En lapp i brevlådan och anslag i huset” nådde inte Brasilien

– Om någon bor i lägenheten förutsätter vi att de tar till sig av informationen, säger Per Åberg på Öbo.

Annons

Örebro. Per Åberg är chef för Bostad på Öbo och vet inte i detalj vad som har hänt när Emma Hedlunds saker försvann. Men han säger att generellt sett aviserar Öbo i god tid med lapp i brevlådan och anslag i huset när de vill tömma förråd. Han tycker inte att det är en otidsenlig och dålig informationsväg.

– Nej, när vi har frågat studenterna så säger de själva att om man ska vara helt hundra på att nå dem ska man gå via posten. Det händer att de byter mejladress.

Ni visste att Emma hyrde ut sin lägenhet i andra hand, kunde ni inte ha kontaktat henne på annat sätt?

– Om någon bor i lägenheten förutsätter vi att de tar till sig av informationen. Den brukar vara tydlig. Men det finns tillfällen när vi gör en bedömning att ta kontakt. Det är från fall till fall.

Per Åberg säger att han nu vill hitta ett tillfälle att träffa Emma för att reda ut vad som har hänt.

– Vi får se om vi har missat i informationen. Om hon kan få ersättning är svårt att säga nu. Vi får se vad det är för grejer och stämma av med våra försäkringsbolag.

Hur kan man slänga en fiol?

– Försäkringsbolagen brukar säga att man inte ska förvara musikinstrument i förråd på grund av stöldrisken. Hittar vi något som bedöms som värdefullt brukar vi dock försöka få tag på ägaren. Det beror på om det är lätt att se grejerna.

Mer läsning

Annons