Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En plats att dela stundens allvar

- Jag märkte att människor behövde prata, säger Peter Dahlgren, initiativtagare till det öppet hus som idag hålls i Socialdemokraternas lokal på Stortorget.
- Alla är välkomna.

Annons

Dörren står öppen och Peter Dahlgren tar mjukt i hand. Inne isocialdemokraternas lokal på Stortorget brinner levande ljus på borden och en kondoleansbok ligger framme. Han berättar om varför han ville ha öppet hus idag.

- Jag följde, precis som väldigt många andra, nyhetsflödet och diskussionen kring norgehändelserna via de sociala medierna, som Twitter och Facebook. Jag kände att det borde finnas en plats för att träffas.

Öppet för allaAlla är välkomna förbi, men hittills tycks det främst vara partikamrater som samlats, sida vid sida, inne i rummet. Några av deras barn leker intill, även dem nästan lika lågmälda som de vuxna.

Partiet socialdemokraterna har nära kontakt med norska AUF.

- Det här är ett angrepp på hela arbetarrörelsen så väl som vårt systerparti i Norge. Många som är politiskt engagerade här känner medlemmar där, berättar Peter.

I dag mellan klockan 11 och 13 står dörren öppen.

- Det är öppet för alla, man behöver inte vara socialdemokrat för att komma förbi och prata eller bara dela den här stunden.

Enligt Caroline Frankesjö, ordförande i distriktet för SSU, ska inga svenska SSU:are ha varit på ön Utöya vid det inträffade.

Mer läsning

Annons