Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En plats där folk vill vara"

Först öste regnet ner. Men sedan lyste kvällssolen över årets Vox-festival i Varbergaparken som avslutades på söndagskvällen.

Annons
Moluk Terali, 88 år, lyssnade på Smash into Pieces och njöt av kvällssolen.

Förra året var kvällens stora dragplåster EMD. I år är det främst grupperna Jabbe Eva, Timotej och Ison Fille som lockar publiken.

Många av de cirka 20 000 människor som bor nära Varbergaparken är här mest för att umgås denna söndagseftermiddag.

Kusinerna Gabriella Gabriel, 2, och Jakob Gabriel, 10 år, åker karusell. Runt omkring dem poppas popcorn och barn äter grönt sockervadd. Det lokala rockbandet Smash into Pieces står på scen. Musiken dånar över området, till många tonåringars förtjusning. Många dansar och tar kort med sina mobilkameror.

– Det är för högt så jag har på mig öronproppar. Jag ska gå hem snart och titta på teve, för musiken låter mycket, säger Jakob Gabriel.

12-åriga Amy Eklund störs inte av ljudvolymen. Hon står längst fram vid scenen tillsammans med ett par kompisar och nickar i takt till rockmusiken.

-Smash into Pieces är inte mina idoler, men de är bra. Jag lyssnar på allt möjligt, säger hon.

Vännerna Ayat Hassan och Ranja Mahmod, båda 14 år, tuggar tuggummi och lyssnar på sångaren Brandur Enni.

– Jag var här förra året också och kollade på EMD, säger Ranja Mahmod.

Förra året lockade festivalen cirka 6 000 personer. Men i år kommer inte besökarantalet att vara lika stort, tror Georg Barsom som är en av personerna bakom festivalen.

– Årets festival varar bara i två dagar, förra årets varade i tre dagar. Sedan har vädret inte varit så bra hela tiden i år. Men i kväll är det många människor som kommit hit, säger han.

– Vi får se hur festivalen kommer att se ut nästa år. Vi har ännu inte planerat det. Men målet är Varbergaparken ska vara en plats där folk vill vara och umgås.

14-åringarna Vännerna Ayat Hassan och Ranja Mahmod (i bakgrunden) hade kul på festivalen och lyssnade på sångaren Brandur Enni.
Kusinerna Gabriella Gabriel, 2, och Jakob Gabriel åkte karusell på Vox-festival i Varbergaparken i går.

Mer läsning

Annons