Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En röd keps är enda spåret

19-årige Martin Norrlund är försvunnen efter ett krogbesök på Harrys i Örebro natten mot lördagen. Polisen och organisationen Missing People letar efter honom.

Annons
Martin Norrlund.

Martin Norrlund lämnade krogen Harrys någon gång mellan klockan 01 och 02. Därefter vet ingen var han har tagit vägen. Varken hans nära anhöriga, vänner, eller kompisen han var på krogen tillsammans med har hört eller sett något från honom. Han anmäldes försvunnen av nära anhörig klockan 20.45 på lördagskvällen.

Han sågs senast i trakten kring Hamnplan, konstaterar polisen.

Polisen har i nuläget inget givet sökområde eftersom sista ”pingningen” av hans mobiltelefon gjordes vid tretiden samma natt i centrala Örebro.

Det finns inte heller några uppgifter om vad som kan ha hänt.

19-åringen brukar vara aktiv på Facebook, men inte heller där har han visat några livstecken det senaste dygnet.

– Och vi har letat på de adresser som vi fått tips om att han skulle kunna finnas på. Vi har kollat om det gjort några uttag på bankkonton, och om han finns på något sjukhus i länet. Inga spår, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

När mannen försvann var han klädd i röd t-shirt och slitna jeans, han är 180-185 centimeter lång, normalbyggd och har snaggat hår. Hans jacka blev kvar på Harrys.

Natten till söndagen hittade anhöriga, som var ute och letade, en röd keps bakom Länsmuseet.

– De är säkra på att det är en en keps som mannen haft, säger Johan Wallenius.

Den kepsen är i så fall det enda konkreta spår som hittats. Efter fyndet sökte polisen av området runt Hamnplan och Slottsparken, där Länsmuseet ligger, med hundar, men utan resultat.

- Det finns ingen brottsmisstanke i nuläget och vi behöver ha mer information, annars kan vi inte dra igång någon stor sökoperation. Vi vet helt enkelt inte var vi ska börja leta, säger Henrik Dahlström vid Örebropolisen.

Även organisationen Missing people söker efter Martin Norrlund. De påbörjade en sökinsats klockan 13. Missing Peoples patruller söker främst längs Svartån och på öster. Örebropolisen är med och koordinerar sökinsatsen.

– Vi vill ju precis samma sak: hitta mannen. Men polisen har inte alls samma personella resurser som Missing People, säger Henrik Dahlström.

Missing People hade, enligt organisationens Rolf Atterling, 140 sökare ute och letade vid 16-tiden.

Om någon har tips på var mannen kan ha tagit vägen: ring då polisen på nummer 114 14.

Mer läsning

Annons