Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En välgörande hockeymatch

Mellan 27 000 och 30 000 kronor – så mycket fick Svenska kyrkans konfirmander i sina bössor när de samlade in pengar till förmån för de hemlösa på tisdagskvällens hockeymatch.

Annons

Samarbetet mellan Svenska kyrkan och Örebro Hockey blev mycket väl mottaget av hockeypubliken.

Hela matchen fick en ovanlig inramning när en barnkör från Svenska kyrkan i Kumla sjöng julvisor precis innanför entrén och utanför sjöng en vuxenkör från Svenska kyrkan i Örebro.

Utöver pengarna i bössorna kommer det pengar till insamlingen av det som Svenska kyrkan får in på matchbiljetter, på sms-bidrag och andra bidrag i samband med matchen.

– Folk på matchen var väldigt generösa. Att få så mycket pengar i konfirmandernas bössor är otroligt bra, säger Jenny Holmberg från Svenska kyrkan, efter matchen.

– De flesta vill ge pengar. En del säger att de redan har lagt pengar i någon annans bössa, vi är ju så många här. Men de flesta verkar tycka det är bra att vi gör det här, säger Izabella Hurtig, Vendela Simón och Alma Evaldsson, som går runt med bössor innan matchen börjar mellan Örebro Hockey och Växjö Lakers.

Och när Svenska kyrkan och Örebro Hockey beslutade att samarbeta under en match, bestämde sig dessutom Örebrospelarna för att även göra en egen insamling. Så innan matchen började gav de en check på 10 000 kronor till Svenska kyrkans till förmån för de hemlösa.

– Det är jättehäftigt att spelarna har gjort sin egen insamling. Det är jätteroligt, säger Jenny Holmberg.

På tisdagskvällen var inte pengarna räknade som kyrkan fick in på sina biljetter. Återstår alltså att se hur mycket insamlingen till hemlösa gav totalt.

Mer läsning

Annons