Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrekt vill flytta till WUC

Engelbrektsskolans rektorer skickar ett brev till politikerna i dag. Önskemålet: Att flytta hela skolan till lokalerna som Wadköpings utbildningscenter, WUC, lämnar.

Annons

Som skäl till flytten påtalar rektorerna Ulf Aldén och Mats Olsson att Engelbrekt är en av Örebros mest populära grundskolor, och att man de senaste åren varit tvungna att tacka nej till hundratals elever.

Lokalerna som WUC lämnar innebär fortfarande ett centralt läge, men naturskönt, tycker rektorerna, som är beredda att köra i gång i nya lokaler redan till hösten, läsåret 2012/2013.

Förskoleklasser på sikt?Samtidigt som skrivelsen går till politikerna i programnämnd Barn och utbildning informeras elevernas målsmän. Skolans klasser skulle förbli intakta, och lärare och profiler följa med.

I dag är Engelbrekt en 5-9-skola, men rektorerna öppnar för att man skulle kunna utöka ända ner till förskoleklass på sikt. De kommande åren finns nämligen ett stort behov av elevplatser på Öster. Inte heller Stureskolan, Norrbyskolan eller OP-skolan kommer att kunna möta behovet utan utbyggnad, påpekar rektorerna.

RenoveringsbehovMen Engelbrektsskolan är inte bara trångbodd, lokalerna behöver även renoveras. Det gäller inte minst salarna för naturorienterade ämnen. I dag får skolan också hyra in sig på Idrottshuset och Kulturskolan för att de egna lokalerna inte räcker till.

Även Oskarsparkens kök, som används som skolmatsal, har fått krav från Arbetsmiljöverket som kräver omfattande renovering.

Mer läsning

Annons