Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelbrektsskolan redo att inta WUC:s lokaler

En flytt av Engelbrektsskolan till WUC:s lokaler blir allt troligare. Tjänstemännen har presenterat ett förslag till beslut om detta, men utredningen måste fyllas på innan politikerna kan fatta beslut.

Annons

På onsdagens sammanträde med programnämnd barn och utbildning var förslaget att flytta Engelbrektsskolan ett informationsärende, och vid nästa nämnd är man troligen redo att fatta beslut.

– Jag förstår att det är bråttom, men det får inte vara mer bråttom än att ärendet blir ordentligt genomgått, sade Karolina Wallström (FP).

Engelbrektsskolans en-hetschef Ulf Aldén var där för att svara på frågor och berätta varför skolan vill göra den här flytten.

Vill ta ett steg till– Det fungerar i våra lokaler, även om de behöver renoveras, men vi vill ta ett steg till pedagogiskt. Den kommunala skolan är bra, men vi vill kunna göra den ännu bättre, och därför vill vi ha den möjligheten för att ta det klivet, sade han.

Det förslag som presenterades innebär att Engelbrektsskolan 5–9 flyttas till hösten. Det rådde dock enighet att man måste ha ett fylligare underlag innan ett sådant beslut kan fattas.

Metodisk genomgång– Dels behöver vi ha mer resonemang kring storleken på enheten när vi är klara, dels en ekonomisk analys. Det jag också skulle vilja ha med, och det är gjort delvis av skolan, en metodisk genomgång av det här med folk i verksamheten, elever och föräldrar, sade Thomas Esbjörnsson (S).

De förekom ingen direkt kritik mot förslaget i sig, utan man verkar se det som en bra lösning.

”Säkert kort”– Framtiden är inte lätt att förutspå, men det här känns ändå som ett relativt säkert kort i och med att det är en populär verksamhet och att det byggs rätt mycket runt omkring i området, konstaterade Anders Hagsten (KD).

Niclas Persson (MP) hade synpunkter på tempot.

Kanske nästa sommar?– Vi har väldigt mycket som flyttas nu, och det är viktigt att alla de här pusselbitarna funkar tillsammans. Det här kanske är en sådan process som vi ska låta ta tid, så att de kan påbörja en flytt till nästa sommar, sade han.

I beslutsförslaget får även tjänstemännen i uppgift att utreda vilka övriga verksamheter som kan komplettera Engelbrektsskolan i de här lokalerna, och det ska redovisas i oktober 2012. Göran Lunander, vd för kommunala Futurum fastigheter i Örebro AB, som äger WUCs lokaler, sade att det är lätt att sälja lokalerna om inte Engelbrektsskolan flyttar in. De främsta intressenterna är för närvarande friskolor.

– Frågan är om det är ni eller någon annan som ska vara i den här skolan, avslutade han informationen.

Mer läsning

Annons