Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engelska skolan blir större 

Engelska skolan får utöka sin verksamhet med fritidshem. Thorengruppen får inte starta grundskola i Örebro. Det två av skolinspektionen beslut inför läsåret 2015/16.

Annons
Engelska skolan blir nu större.

Internationella Engelska skola har sedan 1,5 år en verksamhet som ligger ganska nära ett fritidshem, men nu får de tillstånd att starta ett riktigt fritidshem.

– Vi erbjuder elever att komma före och efter skolan. Det finns en läroplan för fritids och vi vill följa den. Vi vill att vår verksamhet ska hålla den kvalitet som fritidshemmen håller, där det finns styrdokument, säger rektor Johan Rapp.

Vad blir skillnaden?

– Lite utökade öppettider. Vi kommer att kunna anställa en person eftersom vi får ett kommunalt bidrag för varje elev, och så kommer vi att ha en läroplan att följa, säger Johan Rapp.

Thorengruppen AB hade ansökt om att få starta en ny grundskola och en utökning av Yrkesgymnasiet, men fick avslag på detta. Thoren Innovation School hade också ansökt om att får starta en gymnasieskola, men även här blev det nej.

Framtidsgymnasiet i Öst AB och Hermods AB hade också ansökt om att få starta gymnasieskolor i Örebro, men dragit tillbaka ansökningarna.

Mer läsning

Annons