Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engströms får bygga Truckstop

Det blir entreprenadföretaget Engströms i Örebro som bygger upp Truckstop – en samlingsplats för den tunga trafiken på ett område mellan E18 och E20 söder om stan.

Annons

Anläggningen börjar byggas redan i sommar och ska stå klar om ett år.Det har gått några veckor sedan kommunen beslutade att bygga anläggningen, som blir en service- och uppställningsplats för den tunga trafiken.

Här ska chaufförerna kunna äta och duscha, tanka sin lastbil eller få service på fordonet.

Investeringarna betalas av privata intressen, men kommunen lägger cirka 34 miljoner kronor i Truckstop. Pengar som Björn Sundin, S-märkt kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnad, hävdat kommit in genom tidigare markförsäljning i Berglundaområdet.

Klart i förra veckan

Först i slutet av förra veckan blev det klart att det familjeägda entreprenadföretaget Engströms bygger upp området och flyttar hela sin verksamhet från Holmen till Berglunda. I gengäld tar kommunen över tomten på Stångjärnsgatan.

– Jag kan inte kommentera dina uppgifter, säger kommunalrådet Björn Sundin utan hänvisar i stället till en presskonferens om Truckstop i dag, måndag.

Ska öka tryggheten

Truckstop byggs för att öka tryggheten och säkerheten för den tunga trafiken som nu får en inhägnad säkerhetsparkering i Örebro. Dessutom innebär etableringen utanför stan en minskad klimatbelastning från den tunga trafiken.

Men politikerna i Örebro är inte överens. Folkpartiet och Miljöpartiet har sagt nej till etableringen.

Mer läsning

Annons