Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Entusiaster knattrade runt Örebro i finvädret

Mycket knatter på stan var det i dag när det årliga Långkalsongrallyt för moped gasade runt Örebro i strålande vårvintersol.

Annons

– Ja, vi är ett antal mopedentusiaster från Mellansverige som brukar träffas i Örebro en gång om året för att köra en slinga runt stan, berättade Patrik Rudin, initiativtagare till mopedrallyt men som inte hade någon förklaring till varför det kallas långkalsongrally.

– Det här rallyt är en gammal grej, men så dog det ut. Men för tre år sedan tyckte jag det var dags att dra i gång det igen. Men det är ingen hastighetstävling utan vi kör runt i lite lagom takt och tänker ta en fika på Stortorget. Sen avslutar vi det hela med ärtor och punsch.

Nora moppers

En av entusiasterna var Peter Kvarnström från Nora Moppers. När han fyllde 50 för fem år sedan fick han ett medlemskap i klubben som present.

– Men redan tre veckor efter födelsedagen så hade jag köpt tre likadana mopeder för att plocka olika delar av och sätta ihop till en moped. Och det är en exakt likadan modell, en Crescent 50 SS, som jag hade som 15-åring.

– Sammanlagt har jag lagt ner 18 000 kronor på den här mopeden. 1970 när jag fick den första mopeden som födelsedagspresent kostade den 1956 kronor.

– Jag tycker det här är en kul form att träffas på. Jag brukar åka på omkring 15 sådana här träffar runt om i landet.

Peter Kvarnström med sin dyrgrip.

Mer läsning

Annons