Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Mararv vittnar om våld  i fängelset: "Vi blev slagna"

Emelie Mararv åker ner till sin fängslade man Erik i Centralafrikanska republiken inom kort. Hon tar med sig parets två små söner.
Samtidigt berättar Erik om misshandel och andra rättsövergrepp som begåtts mot honom och hans anställda.

Annons
Erik Mararv sitter fängslad sedan 13 lik hittats på hans mark i Centralafrikanska republiken.

Jaktsafariguiden Erik Mararv och elva av hans anställda i safariparken Cawa har suttit fängslade i Centralafrikanska republikens huvudstad Bangui sedan 25 mars.

De är anklagade för att mordet på 13 unga män, män som hittades i Mararvs safaripark 22 mars. Människorättsorganisationen Human Right’s Watch betecknar morden som ett dåd av LRA, Herrens motståndsarmé ledd av Joseph Kony.

Tidigare har paret Mararv valt att hålla en lågmäld ton, men nu har de bytt taktik. NA har fått 14 punkter där Erik Mararv listar vad han anser är allvarliga rättsövergrepp under processens gång.

– Eftersom allt dragit ut så mycket på tiden känner vi att vi vill visa att vi också har påtryckningsmöjligheter, att de inte kan göra hur som helst utan att vi också reagerar, säger Emelie.

Nu har hon och Erik varit ifrån varandra så länge att situationen är ohållbar. Emelie har köpt flygbiljett till Bangui och flyger 12 juni med parets 2-åring och 3-åring. De kommer att bo hemma hos Eriks föräldrar som har lägenheter i Bangui.

– Erik och jag längtar efter varandra, säger hon.

Emelie åkte hem med parets 2-åring och 3-åring en kort tid efter att Erik fängslats.

– Redan då sa vi att vi skulle komma tillbaka i slutet av maj om Erik inte kommit hem.

Erik berättar om bristfälliga brottsplatsutredningar, korruption och om hur han och hans anställda blev slagna den första tiden i fängelset.

Trots allt som hänt väljer Erik att inte se sig som ett offer.

– Det var inget organiserat, inget som liknade tortyr på något sätt, men det är klart att det är väldigt illa att de gjorde så, säger Emelie Mararv.

Se Erik Maravs lista på 14 fel som han anser rättssystemet i Centralafrikanska republiken har begått. Klicka här.

Erik Mararv sitter häktad i staden Bangui (bilden till vänster). En människorättsorganisation anser att morden bär LRA:s kännetecken. LRA:s ledare Jospeh Kony jagas intensivt i Centralafrikanska republiken (bilden till höger).
Emelie Mararv hoppas på att få besked om vad som ska hända med maken.

Fakta

Den 22 mars hittades 13 unga män mördade vid en guldgruva i en jaktsafaripark i Centralafrikanska republiken som Erik Mararv och hans fru Emelie driver tillsammans. Erik och elva anställda fängslades några dagar senare misstänkta för inblandning i morden.

Erik nekar till all typ av inblandning, och människorättsorganisationen Human Rights Watch bedömer dådet som ett verk av terrorgruppen Herrens motståndsarmé LRA, (Lord’s Resistance Army) under ledaren Joseph Kony.

Mer läsning

Annons