Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik vill ge Djurens Rätt en nystart

Efter några år på is är Djurens Rätt Örebro tillbaka. Erik Jansson är ny ansvarig i föreningen och vill få igång en ihållande och aktiv verksamhet.

Annons

1 Varför har du valt att engagera dig i Djurens Rätt?

Jag ville vara med och påverka de orättvisor som pågår i djurindustrin tillsammans med andra. Här kan jag diskutera djurrätt och få nya synvinklar på problemen. Det som är bra med Djurens Rätt är att vi påverkar politiskt men går fredligt tillväga.

2 Vilka är era viktigaste frågor?

Just nu driver vi centralt en kampanj mot ägg från hönor i bur och namninsamlingen ”Min röst för minkarna” med över 30 000 namn som ska lämnas över till riksdagen inför valet.

3 Vart kan man hitta er i vår?

Den 17 mars delar vi ut gratistidningar vid tågstationen och nu när det är finare väder står vi ofta på stan och informerar. På Vegofesten i Kulturhuset den 3 maj kommer vi att presentera goda recept.

4 Hur gör man för att delta?

Den snabbaste vägen är att skicka ett mejl till [email protected] eller besöka vår sida på Facebook. I dag är vi en handfull medlemmar som fortsätter att öka.

Djurens rätt

Djurens Rätt bildades 1882 och är idag Sveriges största djurrätts- och djurskyddsorganisation. De arbetar för djur som lider i djurförsök, i livsmedelsindustrins djurfabriker, i burar på pälsfarmer och djur som på andra sätt utnyttjas av människor så de inte får utlopp för sina naturliga beteenden. Som aktiv i Djurens Rätt kan man dela ut material, ordna informationsbord och på andra sätt sprida Djurens Rätts budskap. Djurens Rätt har över 80 olika lokalorganisationer i Sverige.

Källa: Djurens Rätt

Mer läsning

Annons