Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erikshjälpen öppnar jättebutik

I början av februari öppnar ytterligare en second hand-butik i Örebro. Nästan tre år har det tagit för Erikshjälpen att hitta en lämplig lokal.

Annons

Den 5 februari nästa år räknar organisationen Erikshjälpen med att öppna sin andra second hand-butik i länet – sedan tidigare driver man en i Lindesberg. Örebrobutiken ligger på Åbyvägen i Bista, i samma lokal som Lek- och buslandet. Butiken, som är drygt 1 700 kvadratmeter stor, var svår att finna.

- Det tog oss nära tre år att hitta en lokal som var tillräckligt stor. Men den vi nu fått tillträde till tror jag kan bli riktigt bra, säger Thomas Persson, chef för second hand-försäljningen på Erikshjälpen.

Drivs med Pingstkyrkan

Butiken kommer att drivas i samarbete med Pingstkyrkan och LP-kontakten. LP-kontakten är en kristet grundad beroendevård. Man kommer att sälja möbler, kläder och andra prylar.

Sedan tidigare drivs tre second hand-verksamheter av organisationer i Örebro – Röda korsets Kupan, Myrorna samt Bra o Begagnat. Trots det tror inte Thomas Persson att marknaden är mättad.

- Jag tror att det finns utrymme för en butik till. Vi har fått lokala impulser från Örebro som pekar på det – och som gör att vi satsar på ännu en butik i länet.

Butiken i Örebro kommer att drivas av en butiksföreståndare tillsammans med två anställda samt ett antal volontärer. Rekryteringen av föreståndaren har genomförts under hösten.

Second hand i Örebro

Sedan tidigare finns tre organisationsdrivna secondhand-butiker i Örebro:

- Myrorna (Frälsningsarmén)

- Kupan (Röda korset)

- Bra o Begagnat (Bröd till bröder, insamlingskanal för Evangeliska frikyrkan, Svenska alliansmissionen och Svenska baptistförbundet)

Mer läsning

Annons