Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett apotek stängs - ett annat öppnas

Doc Morris stänger sin apoteksbutik i city och öppnar en ny butik i Almby under 2012.

Annons

Doc Morris Apotek har beslutat att 16 butiker kommer att stängas. 12 av dem redan vid årsskiftet, övriga i slutet av januari respektive slutet av mars nästa år. Bland de tolv butiker som stänger redan 31 december finns butiker i Örebro, Karlstad och Västerås.

Inte rätt utveckling

– Enligt de undersökningar vi gjort visar det sig att citybutiken i Örebro inte haft den utveckling som vi hoppats på, säger Christer Lundin, tf presschef Doc Morris Apotek.

Samtidigt som apotekskedjan lägger ned 16 butiker kommer man att öppna åtta nya butiker, varav en i Almby under månadsskiftet januari-februari. Butiksytan kommer att vara något mindre, säger Christer Lundin.

– Vi tittar alltid på möjligheten till nyetableringar och det är inte så att vi bara drar ned i mindre städer. Örebro är intressant och det nya apotekets läge i Almby är bättre.

58 tjänster bort

Totalt 58 tjänster kommer att försvinna i och med nedläggningen av de 16 nuvarande apoteken. Hur framtiden ser ut för personalen i butiken på Köpmangatan vet man ännu inte.

– Vi jobbar med den frågan. Vi vill givetvis ta hand om vår personal och ambitionen är att omplacera så många som möjligt. Vi arbetar med det i nuläget.

Mer läsning

Annons