Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ett medlemsmöte som kuppades igenom"

– Det handlade om ett medlemsmöte som kuppades igenom av Markus Allard, säger Aron Etzler, partisekreterare i Vänsterpartiet.
– En fruktansvärt grov anklagelse, svarar Markus Allard.

Annons

Aron Etzler menar att partistyrelsen har agerat runt mötet så att demokratin i partiet fungerar genom att låta ett andra möte genomföras under översyn av partikansliets Lisa Rasmussen.

– Det är inte rätt när nio av tolv valda ombud är allierade till Markus Allard. Det var en av flera saker som indikerade att det inte var så sannolikt att det speglade Örebros vänsterpartisters åsikter, vilket senare visades, säger han.

Aron Etzler menar att mötet liksom diskussionen efteråt är ett sätt av Markus Allard att prata om något annat än dennes suspendering ur partiet.

– Först ska vi fatta beslut om eventuell uteslutning av Markus Allard och därefter hjälpa föreningen, säger han och fortsätter:

– Och förstås höra vad föreningen själv tycker.

Markus Allard, ordförande för Ung vänster i Örebro säger att det är en fruktansvärt grov anklagelse från en partisekreterare.

– Han har inte ens bemödat sig om att lyssna på båda sidor i den här konflikten, säger Markus Allard.

Markus Allard tycker också att Aron Etzlers syn på de nio som valdes till ombud säger en del om Vänsterpartiets syn på sina unga dubbelorganiserade medlemmar.

– Det här är dessutom ett sätt för Aron Etzler att legitimera sitt egenförfattade beslut genom media att suspendera mig utan att prata med partistyrelsen, säger Markus Allard.

Mer läsning

Annons