Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-gängledare dömd för hot mot sjuåring

Den 28-årige örebroaren pekades tidigare ut som ledare för Black Cobra. Nu har han dömts i Örebro tingsrätt för en rad olika brott – bland annat för att ha hotat en sjuårig flicka på en skola.

Annons

Under de senaste åren har mannen avtjänat fängelsestraff för flera grova brott, bland annat rån och vapenbrott. 28-åringen har tidigare också pekats ut som en ledande person inom det kriminella nätverket Black Cobra i Örebro.

I oktober förra året åtalades han på flera punkter, bland annat efter att ha hotat en sjuårig flicka på en skola i mars 2014. Motivet ska ha bestått i att 28-åringen, som var morbror till en flicka på skolan, var irriterad över att hans släkting var utsatt för mobbning. Flera gånger dök 28-åringen upp på skolan och uppträdde hotfullt. Vid två av tillfällena var han dessutom påverkad av narkotika.

– Jag ska hänga upp dig och dina föräldrar på skolgården, har du inte lärt dig, sluta mobba, ska mannen bland annat ha sagt till flickan.

Örebro tingsrätt har nu dömt 28-åringen för tre fall av olaga hot. Han döms också för flera andra brott, bland annat misshandel, försök till misshandel, stöld, övergrepp i rättssak och narkotikabrott.

Påföljden blir skyddstillsyn med en särskild behandlingsplan. Om fängelse hade valts som straff hade det motsvarat ett år och fyra månader skriver tingsrätten.

Mer läsning

Annons