Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ex-kund kräver 7 000 tillbaka

Träna lätt är åter i blåsväder. Nu stämmer en tidigare kund gymmet för kontraktsbrott.
– Jag är beredd att gå hur långt som helst för att bevisa att de har gjort fel, säger Robin Sandberg.

Annons

19-åriga Robin Sandberg har via juridiskt ombud lämnat in en stämningsansökan mot Svenska aerobicförbundet, den förening som driver Träna lätt på Storgatan i Örebro. Som flera andra anser Robin Sandberg att han lurats till att skriva på ett medlemskap.

– De håller på med fuffens, jag skrev på för att provträna och helt plötsligt var jag bunden att vara med i ett år, säger han.

Robin Sandberg kräver tillbaka drygt 7 000 kronor som han betalat. En annan kund, en 21-årig örebroare, stämde gymmet i fredags. Men han har nu dragit tillbaka sin anmälan efter en uppgörelse med Träna lätt.

Flera föreningar och företag är kopplade till Träna lätt, och det är svårt att säga vem som styr verksamheten. Medlemsavgifterna betalas till Svenska aerobicförbundet som registrerades 2004 då den drev gymmet Sportzone som först låg på Väster i Örebro och sedan flyttade till Norrcity.

Firmatecknaren för föreningen är en man som var involverad i ett företag som nyligen gick i konkurs. Han har totalt varit involverad i tolv olika bolag, men driver i dag endast en enskild firma.

Om en förening driver näringsverksamhet, det vill säga har anställda och tjänar pengar, måste den vara registrerad som arbetsgivare hos Skatteverket. Svenska aerobicförbundet var registrerat, men upphörde med det i maj förra året.

Helene Andersson på Träna lätt har inte tagit del Robin Sandbergs stämningsansökan än.

– Helst av allt vill jag ha ett möte med Robin, det brukar vi försöka ha med alla som är missnöjda. Är det så att vi gjort fel är vi villiga att komma överens innan det blir sådana här tråkigheter. Vi har ingen målsättning att folk ska betala för betalandets skull, säger hon.

Mer läsning

Annons