Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extremhalka i länet

Just nu är det extremt halt på länets vägar. Bara de senaste timmarna har mellan tio och femton trafikolyckor inträffat.

Annons
Strax innan 13-tiden kom larm till polisen om att en långtradare fastnat i Rudbeckstunneln. Dock hade lastbilen hunnit stanna innan tunneln och med hjälp av kommunens som sandade på platsen kunde den ta sig bort från tunneln.

Det har inträffat mellan 10 och 15 trafikolyckor under de senaste timmarna i länet enligt Örebropolisen. Inga allvarliga personskador har rapporterats.

- Folk verkar tro att vintervädret är över. Det går för fort, man håller inte avstånd och har ingen framförhållning, säger inre befäl Kenneth Johannesson.

Polisen har nu kallat ut Trafikverkets resurser för att underlätta för trafikanter med sand och salt på vägarna i hela länet.

Flera utländska långtradare har fastnat eller krockat i både Örebro, Karlskoga och Glanshammar. Dessutom en rad personbilsolyckor på både små och stora vägar.

Senast rapporteras trafikhinder på E20, söderifrån, avfart Adolfsberg där någon form av olycka inträffat. Polisen är ännu inte på platsen.

Mer läsning

Annons