Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eyrabadet stängt efter brand

(uppdaterad 18.55) En bastu på Eyrabadet blev helt utbränd efter en brand under söndagen. Anläggningen kommer att vara stängd under saneringsarbetet.

Annons

Vid 13.40-tiden fick brandkåren in ett larm om rökutveckling från Eyrabadets tak. Delar av lokalerna var rökfyllda när brandkåren gick in med rökdykare för att hitta orsaken till rökutvecklingen. Från början verkade det som att det brann i elkablar, men enligt brandkåren kan branden ha startat i en bastu. Vid 15.30-tiden hade var branden släckt.

– Bastun är helt utbränd och det är röksmittat i angränsande lokaler, säger Magnus Djursvik, inre befäl på Nerikes brandkår.

Brandkåren ventilerade ut röken ur byggnaden och sanering av lokalerna påbörjades. Eyrabadet kommer att vara stängt under måndagen och det är osäkert när anläggningen öppnar igen.

Eyrabadet var inte öppet för allmänheten under söndagen och enligt uppgift ska ingen person ha skadats i branden. Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden och polisen har i nuläget ingen konkret brottsmisstanke.

– Vi kommer att göra en bedömning men det verkar som att det kan vara någon typ av elfel som är orsaken, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Mer läsning

Annons