Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebookgrupp anordnaren manifestation för Rim

I går fick Stödgruppen för Rim klartecken – nästa lördag hålls en manifestation för dödssjuka Rim på Stortorget.

Annons

Stödgruppen för Rim hoppas fortfarande på att tvååriga Rim och hennes familj ska få uppehållstillstånd i Sverige. Med förhoppning om att utvisningen kommer att stoppas anordnar gruppen en manifestation på Stortorget nästa lördag, den 14 augusti, klockan 10.

Polisen har varit tillmötesgående och har försökt att påskynda processen, berättar Ann Frankenberg från Stödgruppen för Rim.

I går kom så det slutliga godkännandet efter att kommunen tillstyrkt att manifestationsplatsen är ledig.

Stödgruppen börjar nu jobba allt mer intensivt för att samla folk till manifestationen. Redan har artisten Eva Eastwood uttryckt sin sympati, men kommer själv inte att kunna närvara på manifestationen eftersom hon är på turné. Däremot har hon skrivit en text som kommer att läsas upp under lördagen.

I går öppnades dessutom ett insamlingskonto till förmån för Rim och hennes familj.

– Den bank som har öppnat kontot har skänkt en ganska stor summa och kommer att gå ut och utmana andra banker i Örebro, säger Ann Frankenberg som än inte kan berätta vilken bank det rör sig om.

Även privatpersoner kan sätta in pengar på kontot, det är redan många som visar den svårt sjuka flickan sitt stöd på facebookgruppen ”Stoppa utvisningen av dödssjuka Rim Al Amin, 2 år!”.

De insamlade pengarna kommer efterhand att betalas ut till flickans mamma och ska gå till uppehälle, mat, kläder och hygienartiklar.

– Nu när mamman har fått utvisningsbeslutet drar Migrationsverket in pengarna mer och mer och hon har egentligen inte pengar till uppehälle, säger Ann Frankenberg.

Migrationsverket beslutade i juli att Rim ska utvisas till Libanon trots att hon är dödssjuk. Stödgruppen och andra engagerade som vill att Rim ska få stanna i Sverige hänvisar till Barnkonventionen och undantagsbestämmelsen ”Synnerligen ömmande omständigheter” i utlänningslagen.

Mer läsning

Annons