Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fahlander satsar på hyreslägenheter

Ännu ett bygge av stora hyreshus är på gång i området vid Ladugårdsängen. Det är Mikael Fahlander som planerar att köpa mark för 27 miljoner kronor av kommunen för att bygga där.

Annons
Mikael Fahlander.

Det är genom sitt bolag Iquity AB som hockeyprofilen Mikael Fahlander planerar att bygga bostäder i Ladugårdsängen. Det är i kvarteren Kumminen och Kungsmyntan.

Får köpa markenUnder våren ska ett reservationsavtal för marken tecknas med kommunen och så småningom när bygglov har givits och arbetena påbörjats får han köpa marken på 24 751 kvadratmeter för 27,2 miljoner kronor.

– Det är några radhus, och så några affärslokaler som vi måste ha med. Men främst är det hyreslägenheter. Vi kommer att rikta in oss på mindre lägenheter. Det är ettor, tvåor och små treor, säger Mikael Fahlander.

Även i PurjolökenHan ska även bygga bostäder i en del av kvarteret Purjolöken i ungefär samma område. Här håller man redan på att projektera och hoppas kunna sätta i gång i år. Vad gäller de två övriga områdena är det på några års sikt.

– Det rör sig totalt om 200–300 lägenheter, säger Mikael Fahlander.

Han berättar att det finns köpare till de färdiga fastigheterna.

– Men sedan ska jag förmodligen börja förvalta själv också. Jag kan nog tänka mig fastigheten i Purjolöken, säger Mikael Fahlander.

För en liten tid sedan godkändes ett reservationsavtal med bostadsbolaget Botrygg Bygg i Linköping, där man ska bygga två stora huskroppar. Det blev mycket debatt kring storleken. Ett av husen som ingår i reservationsavtalet med Iquity AB ligger några hundra meter bort och är även det ganska stort.

– Det jag hade invändningar mot hos Botrygg Bygg och den storleken var att det var väldigt storskaligt och jag tycker möjligen att det blev lite för massivt gentemot grönområdena. Men här tycker inte jag att det är några problem. Här är det en stadsbild som är tydlig med stadsgator, och då är det logiskt att de här husen är ganska stora, säger Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad.

Mer läsning

Annons