Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj i bilkrock - fyra till sjukhus

(UPPDATERAD 16.10) Två bilar krockade strax innan 23 på lördagskvällen vid Norrplan. I den ena bilen satt en familj med mamma, pappa och ett barn. I den andra bilen satt en person som sa till polisen att han var passagerare. Föraren av den bilen var borta. 

Annons

En av bilarna ska ha fattat eld efter olyckan.

- Någon lyckades dock släcka den snabbt med en brandsläckare, säger Christer Sundqvist, inre befäl vid räddningstjänsten.

Attackerade poliser

Polisen sökte i området efter en förare och dirigerade trafiken när en berusad man plötsligt dök upp på platsen och slängde en flaska mot en av poliserna. Han missade. Den 33-årige mannen fortsatte sen sin spatsertur i riktning mot sjukvårdspersonalen som jobbade på platsen.

- Det var en rödljuskorsning och en av bilarna har troligtvis kört mot rött ljus, förklarar vakthavande befäl Jan Matérne vid Örebropolisen.

Pepparsprej användes

33-åringen greps innan han kunde göra något mot sjukvårdspersonalen, men polisen fick ta till pepparsprayen för att lugna ner honom. Det är fortfarande oklart om det var den mannen som körde bilen, men han är misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

33-åringen släpptes fri på söndagen, men misstankarna mot honom kvarstår.

Barnfamiljen och passageraren i den andra bilen fördes till USÖ efter olyckan. Enligt en kommuniké från sjukhuset fick alla fyra lättare skador, och endast en person behövde läggas in för vård.

Mer läsning

Annons