Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fanatisk stämning på Ladies night

Det måste vara underbart att vara artist på Ladies Night, stämningen var så hög att taket nästan lyfte på Conventum innan showen ens börjat.

Annons

Och sen accelererade den för att närmast vara fanatisk på slutet. Det är åttonde upplagan av Ladies Night, den första som inte örebroaren Martin Stenmarck är med i. Hans bror David är fortfarande producent för showen. Av årets artister är merparten debutanter i Ladies Night, men musikern och komikern Thomas Järvheden har varit med förr. Han har axlat Stenmarcks roll som konferencier, vilket han sköter mycket bra.

Järvheden är tillsammans med Lundstedt och Lindgren klart bäst. Alla tre har utmärkta sångröster och så fort de kommer in på scenen höjs tempot. Lindgren och Lundstedt är även utmärkta dansare, vilket de bland annat visar genom att utmana varandra med olika modedanser genom tiderna som jive, disko och gangnam style. Ett nummer som för övrigt är hysteriskt roligt. Annars saknar jag humorn i årets show, som nästan uteslutande består av musiknummer. Järvheden håller några roliga monologer och ett fåtal förinspelade sketcher visas på storbildsskärm, men det förekommer inga sketcher på scenen. Det tycker jag är synd, för just blandningen av humor och musik har varit Ladies Night signum.

Musikaliskt är showen som en Gott och blandat-påse med allt från artisternas egna hits till Britney Spears- och schlagermedleyn och en Whitesnakecover till Icona Pops "I love it". Överlag en mycket proffsig och tight föreställning där stjärntrion Järvheden, Lindgren och Lundstedt står för fart och fläkt medan Nilsson och Isaksson fixar andningspauser och allsång med sina lugna hits. Men så har vi Style, vars medverkan jag är tveksam till. Det är ju decennier sedan de hade en hit. Visst är det nostalgikul i några minuter, men sen känns det bara krystat och passé. Jag hade hellre sett fler nummer med de andra artisterna.

Ingen av årets gästartister Eric Saade och Ronan Keating deltog i Örebro, men när det gäller den förstnämnde gjorde det mig inget. Känns som publiken på Ladies Night mer har barn eller barnbarn som gillar Saade än är fans själva. Keating hade däremot varit kul att se, men jag tröstar mig med att Örebro är enda staden som teckenspråkstolken Tommy Krångh medverkar i. Han tecknade precis allt som hände på scenen från dialoger till gitarrsolon med samma fantastiska inlevelse, en klart sevärd prestation.

Mer läsning

Annons