Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för örebroare med Black Cobra-koppling

Två Örebromän med kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra har dömts till fängelse för narkotika- och vapenbrott.

Annons

Männen, 26 och 30 år, greps i början av september i centrala Malmö efter att en polispatrull beslutat att kolla dem. I en väska hittade polisen närmare ett halvt kilo cannabis och en pistol.

26-åringen erkände att det var hans narkotika och vapen, medan 30–åringen förnekande inblandning. Men polisen hittade sedan 30–åringens fingeravtryck på en knarkpåse som låg i väskan, men kunde inte knyta pistolen till honom. Däremot hade han en kniv på sig.

26-åringen döms till ett års fängelse och 30-åringen får åtta månader bakom lås och bom.

Både männen förekommer under flera avsnitt i belastningsregistret, och har enligt uppgift kopplingar till det kriminella gänget Black Cobra. Domen mot männen en del i ett samlat mål mot fyra andra Black Cobra-medlemmar.

Tre av medlemmarna sitter nu häktade misstänkta för rån i Varberga i början av augusti. I samband med rånet utsattes en man för en grov hänsynslös misshandel. De tre misstänks också för ringa narkotikabrott och olika trafikbrott.

Mer läsning

Annons