Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för sparkar och slag på sambon

Straffet blir fängelse två år plus 87 000 kronor i skadestånd för en man som döms för grov kvinnofridskränkning och andra brott.

Annons

Örebro tingsrätt dömer honom för att under lång tid ha utsatt sin sambo för sparkar, slag och annat våld, i vissa fall i barnens närvaro.

Rätten konstaterar att han är skyldig till upprepade kränkningar och ska dömas för grov kvinnofridskränkning. Han döms också för grov misshandel mot sambon vid andra tillfällen, men förnekar båda åtalspunkterna.

Mannen döms dessutom för misshandel mot sin dotter genom att vid ett tillfälle, då hon var fyra år, ha kastat en mobiltelefon så den träffade hennes öra. Han har sagt att det var av misstag telefonen träffade flickan.

Den dömde ska betala 75 000 kronor i skadestånd till kvinnan och 12 000 till dottern.

Kvinnan berättade vid rättegången att hon upprepade gånger utsatts för slag, sparkar och örfilar. Hon beskrev också hur rädd hon varit för att bli ihjälslagen och att mannens ilska flammar upp på någon sekund. Vid rättegången vittnade flera personer om iakttagelser de gjort. Domstolen ser risker för att mannen fortsätter begå brott och har beslutat att han ska vara kvar på häktet tills fängelsestraffet börjar avtjänas.

Mer läsning

Annons