Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängslade Pelles hälsning till Örebro

Ex-örebroaren Pelle Helgesson har dömts till tolv års fängelse av tunisisk domstol. I ett brev adressat till NA:s tidningschef Katrin Säfström och tidningens webbredaktion uttrycker han hur mycket han saknar sin gamla hemstad.

Annons
Ex-örebroaren Pelle Helgesson (till höger) och hans kollega Daniel Bakke har dömts till långa fängelsestraff i Tunisien. I ett brev till NA förklarar Pelle sin situation och skickar också med en hälsning till Örebro.

I 15 månader har Pelle Helgesson och hans kollega Daniel Bakke suttit frihetsberövade i Tunisien. misstänkta för förberedelse till kidnappning. Pelle är dömd till tolv års fängelse och Daniel till sex år.

Nu har Pelle hört av sig till NA:s tidningschef Katrin Säfström och till webbredaktionen. I ett brev berättar han bland annat om sin svåra situation.

”Jag försöker låtsas som att det här bara är en dröm, en mardröm. Men det är det inte. Det är på riktigt.”, skriver han.

”Det är väldigt jobbigt och nedstämt här, inte bara nu. Det har det varit från första början. Jag har inte sett min familj på omkring 15 månader, inga telefonsamtal, inga besök över huvud taget. Jag längtar efter mänsklig kontakt, ett handslag, en kram.

I brevet uttrycker även Pelle hur mycket han saknar Örebro.

”Mina tankar finns i Örebro varje dag och jag försöker föreställa mig gatorna, byggnaderna, restaurangerna, etc.”

”Jag har aldrig förlorat kontakten med Örebro, inte bara för att jag har släktingar där, utan också för att det är en sådan perfekt stad, både storleksmässigt och placeringsmässigt.”

”Jag hoppas du kan hälsa folk i stan från oss/mig och också till landshövdingen.”

Mer läsning

Annons