Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Får betala halv miljon till Försäkringskassan

Mannens fusk höll i nästan tio år. Nu ska han betala tillbaka närmare en halv miljon kronor till Försäkringskassan.

Annons

Mannen, som är i 60-årsåldern och bosatt i länet, fick i slutet av 90-talet en skada. Han tvingades därför byta arbetsuppgifter på det företag där han var anställd.

Det gjorde att mannens inkomst minskade, vilket i sin tur medförde att han beviljades arbetsskadelivränta av Försäkringskassan. Totalt fick han 486 723 kronor i ersättning.

Men det Försäkringskassan aldrig fick veta var att mannen redan 2001 återgick till sitt gamla jobb.

Under 2007 ansökte 60-åringen om sjukpenning, och meddelade i samband med det sin inkomst. Men livräntan fortsatte ändå att betalas ut. Först i höstas upptäcktes fusket och utbetalningarna stoppades.

Nu har Försäkringskassan beslutat att pengarna ska betalas tillbaka. Från 2001 och fram till 2007 handlar det om att mannen inte uppfyllde sin anmälningsskyldighet. Tiden efter det, då 60-åringen hade anmält sin inkomst till Försäkringskassan, borde han ha insett att han inte hade rätt till pengarna.

Själv hävdade mannen att inte skulle betala tillbaks några pengar. 60-åringen förklarade att han var tvungen att gå tillbaks till sitt gamla yrke. Annars hade han förlorat jobbet.

Tabletter gjorde att han kunde hålla den ständiga värken i schack.

Mer läsning

Annons