Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Får snöhögarna blihur höga som helst?"

Att snö och is är en het fråga i Örebro visste vi. När tekniska nämnden och dess förvaltning inbjöd till diskussion om vinterns snödjup och halka i går kväll, samlades nästan 50 arga och debattglada.

Annons

– Får snöhögarna bli hur stora som helst? Det är ju så noga med att vi klipper häckarna, sa en upprörd kvinna under tisdagskvällens snöröjningsmöte på Stora hotellet.

Hon menade att gångbanorna runt äldreboendet Marklyckan varit i ett bedrövligt skick under vintern. Många av de boende har tvingats hålla sig inne.

Vreden ventileradesDen svåra balanskonsten i att hålla både snön, och kostnaderna för att få bort den, på en acceptabel nivå, diskuterades under kvällen.

Efter en timmes gruppdiskussioner fanns det fortfarande vrede att ventilera. Frågorna var många, men det var även de konstruktiva förslagen.

– Börja med datumparkering på Hjorttorpsvägen. Man kan inte mötas där, bussarna får ibland backa in på gårdarna för att släppa fram bilar.

– Inför tillfälligt parkeringsförbud på vissa gator så att bilarna kommer fram.

– Det tar tio timmar för mig som fastighetsägare att få bort isvallarna på trottoaren. Kommunen måste sköta det, och spetta vägbrunnarna.

– Satsa mer pengar, vi betalar gärna!

Väntan på resultatTekniska förvaltningens tjänstemän samlade in synpunkterna och lovade att de skulle studeras noga, för att stöpas om till förslag åt politikerna.

En kvinna undrade om det var nödvändigt att tvingas vänta flera år innan man såg resultaten. Varför alltid hävisa till regler, när man ser att dessa inte fungerar? Kunde inte sunt förnuft råda?

Men tekniska nämndens ordförande, socialdemokraten Björn Sundin, försvarade den politiska processens tröghet.

– Vi måste fatta nya beslut, det går inte riktigt hur snabbt som helst att ändra sig.

Mer läsning

Annons