Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farligt fyrverkeri i Karlslundsskogen

– Rena rama nyårsfyrverkeriet.Så beskriver Thomas Karlsson en strömförande elljusstolpe i Karls-lundsskogen.

Annons
Farligt fyrverkeri. Thomas Karlsson och Lars Kriström är oroliga att någon ska få ström i sig.Bild: HÅKAN EKEBACKE

Trots flera påstötningar till kommunen och Räddningstjänsten står stolpen och sprutar gnistor om kvällarna.

Thomas Karlsson och Lars Kriström är grannar i Bovieran. Från sina fönster kan de ser hur elljusstolpen vid sidan av den stora grusgropen börjar spraka och skjuta iväg gnistregn om kvällarna. Runt stolpen ligger brända elkablar och de båda är oroliga för att marken ska bli strömförande.

Lars Kriström har ringt både Örebro kommun och Räddningstjänsten men ingen känner sig ansvarig för stolpen. Senast ringde han i måndags och påtalade problemen.

– Vad gör man som medborgare i en sån här situation och inget händer? frågar Thomas Karlsson. Tänk om någon springer förbi och får ström i sig. Ska man till slut ringa polisen?

På Örebro kommuns journummer för akuta fel svarar SOS Alarm att just den här stolpen har felanmälts flera gånger och att det ska vara Eon som ska laga den. Men på Eon är man frågande till om stolpen verkligen är deras ansvar.

– Det här är inte självklart, elledningen är vår men inte stolpen. Jag återkommer om det här, säger Eva Nilsson som är regionchef på Eon Sverige och betonar att det är bra att allmänheten reagerar.

Något svar på om eller när stolpen ska lagas fick vi inte under torsdagskvällen.

Mer läsning

Annons