Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fartygskollision utanför Göteborg

Passagerarfartyget Stena Jutlandica kolliderade med ett tankfartyg vid inloppet till Göteborgs hamn vid halv tretiden i natt. Här är nattens nyhetsrubriker i korthet.

Annons

LOKALT

Duo greps efter inbrott på golfklubb

Golfklubben vid Gustavsvik har under natten haft inbrott. När polisen kom till platsen kunde de gripa två misstänkta inbrottstjuvar på bar gärning.

SVERIGE

Fartygskollision utanför Göteborg

Passagerarfartyget Stena Jutlandica kolliderade med ett tankfartyg vid inloppet till Göteborgs hamn vid halv tretiden i natt. Jutlandica, som går mellan Göteborg och Fredrikshamn, fick ett hål i skrovet och tog in vatten men kunde för egen maskin ta sig in till hamn.(TT)

130 000 avlopp går rätt ut i vattnet

Hälften av landets 700 000 enskilda avlopp är i behov av ordentlig upprustning. 130 000 har bara slamavskiljare, vilket gör att näst intill orenat avloppsvatten går ut i naturen.

VÄRLDEN

J K Rowling: "Hogwarts är gratis"

Under de senaste dagarna har en diskussion pågått på internet: Hur mycket kostade det egentligen Harry Potter, Hermione och Ron att gå på internatskolan Hogwarts, där de fick lära sig om trolldom, kvastflygning och magiska varelser?

Som så många gånger förut kom till slut svaret från den enda som egentligen sitter inne på det: J K Rowling själv.

Två gripna för grekisk brand

Två män har gripits misstänkta för att ha startat en skogsbrand i Atens nordöstra utkanter. Branden som bröt ut i fredags spred sig snabbt över flera kilometer och hotade flera hem innan den var under kontroll.

Mer läsning

Annons