Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsägarnas egna val

Rabatter på hyran var ett system som passade Öbo, men det är inte givet att det passar alla andra fastighetsägare. Så kommenterar Inger Högström-Westerling (M) att de nya fastighetsägarna tar bort rabatter som har funnits på Öbos förra lägenheter.

Annons

– Det är ganska speciellt att hyresgäster får avgöra när en lägenhet ska renoveras. Det är inte vanligt, säger hon.

Inger Högström-Westerling är förste vice ordförande i kommunstyrelsen i Örebro, och därmed en av de politiker som drev frågan om utförsäljning av att Öbo-lägenheter.

När hyresgästerna i våras fick veta att utförsäljning var på gång, befarade många att rabatter skulle försvinna och att det skulle bli dyrare att bo i lägenheterna. Nu sker det som hyresgästerna var rädda för – hur kommenterar du det?– Jag är inte så säker på att det blir dyrare på sikt, svarar Inger Högström-Westerling.

– Det viktigaste är att fastighetsägarna svarar för ett fortsatt bra underhåll. Jag förutsätter att en fastighetsägare står för rätt vård av sina fastigheter, den som inte sköter sig får inga hyresgäster.

– Jag ville av flera skäl att en del av lägenhetsbeståndet skulle byta ägare, och det vill jag fortfarande. Det är inte bra när en fastighetsägare blir för dominerande i ett bostadsområde, men det har Öbo blivit, fortsätter Inger Högström-Westerling.

Rabatterna på hyrorna diskuterades i processen runt försäljningen, säger hon.

– Om jag minns rätt gällde en övergångsperiod för rabatterna. Efter det måste fastighetsägare själva få avgöra sådana frågor.

Mer läsning

Annons