Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsbolag hotas av böter

En skräpig tomt kan kosta fastighetsbolaget Österport AB 100 000 kronor. Miljönämnden föreslås besluta att om inte tomten städas senast 29 juni ska ett så högt vite betalas.

Annons
Hotas av vite. Leif Carlsson planerar att bygga på tomten och anser därför att 95 procent av det som ligger där nu ska vara kvar. På miljökontoret är man av en annan åsikt och vill att skräpet ska vara borta senast den 29 juni mot ett vite på 100 000 kronor.

Tomten har beteckningen Gasugnen 15 och ligger strax bakom livsmedelsaffären Willys på Öster. Fas-tighetsbolaget Österport AB hyr tomten och har använt den som upplag under tiden man har byggt fyra hyreshus intill. Boende i närheten har klagat på att det är skräpigt och att det ser ut som en soptipp.

Befogade klagomål

Vid inspektioner har kommunens miljöinspektörer konstaterat att klagomålen är befogade. Man har hittat tegel, betong, asfalt, plastdunkar, avfallscontainrar och diverse bygg- och rivningsavfall.

- Jag vet inte vad de håller på larvar sig. Det ligger lite grus, singel och sten där borta, så är det. De har varit så blött också så det har inte gått att städa, men det är ingen panik. Vi har på oss till 1 juli, säger Leif Carlsson, vd på Österport AB.

Kräver borttagande

På Örebro kommuns miljökontor tar man inte lika lätt på skräpet. Man föreslår att miljönämnden den 23 maj beslutar om att skräpet ska vara borta senast 29 juni och detta ska vara förenat med vite på 100 000 kronor om städningen inte sker.

Mer läsning

Annons