Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Febril aktivitet på platsen

Mitt i det kompakta skogsmörkret i närheten av Rusakulan råder under måndagskvällen febril aktivitet.

Annons
Det var fullt med media och polis på platsen.

Polisbilar, en polisbuss, civilpolisbil, tekniker, hundar, reportrar, fotografer, tv-kameror och nyfikna kringboenden rör sig i skogarna kring en avspärrning av en liten skogsväg och området runt den. Det är den lilla väg som polisen sedan flera dagar har sett som intressant för utredningen kring den försvunna Norakvinnan.

Blickar, kameraobjektiv och tv-strålkastare riktas mot den lilla vägen så snart det tycks skymta ljuslyktor bakom kröken. En tv-reporter håller stadigt i mikrofonen framför avspärrningen och försöker sammanfatta det läget.

Vinden får de grova granarna att buga och polismannen i bilen som vaktar avspärrningen antyder att det kan bli lång väntan för oss alla. På vad vi ska vänta, på vem eller varför kan ingen svara. Bara den mycket upptagna informationschefen. Poliserna är lågmälda, det mumlas och hyschas.

Två poliser öppnar både polisbussens och jeepens backlucka. Minst sex kameror dokumenterar nu noga hur en svart mjuk väska flyttas från insatsledarens bil till bussen. Poliserna mumlar någonting om extra kläder och sen är showen slut.

Så småningom kommer en polisman ner från vägen.

Kan du berätta någonting om hur det går?–Nej.

Vet du om avspärrningsvakterna kommer att stå kvar länge till?– Det kommer nog se ut som det gör nu ett tag till. Sen får man se i morgon, säger han och sätter sig i bilen.

Efter nästan två timmar på platsen händer slutligen någonting. En rödfärgad teknikerbil masar sig tillsammans med en enorm svart jeep nedför backen. Tillsammans med en rad polisbilar försvinner de från platsen. Till sist är det bara avspärrningsvakterna kvar. Allt är åter stilla.

Mer läsning

Annons