Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel av Skanska att avskeda

Konflikterna kring bygget av Rättscentrum i Örebro hamnade i Arbetsdomstolen när Skanska valde att avskeda en fackligt aktiv person på arbetsplatsen. Idag kom domen.

Annons

Det var fackföreningen Byggnads som tog ärendet till Arbetsdomstolen, AD, – de hävdar att ett skyddsombud på Rättscentrum avskedats utan giltig grund, enbart på grund av att han var fackligt aktiv och ställde krav. Det skulle i så fall vara en kränkning av föreningsrätten. Skanska menar å sin sida att personen, som vi kan kalla Andersson, avskedats och polisanmälts för att han hotat en annan anställd på bygget och länge varit otroligt svår att samarbeta med.

Fel att avskeda

Nu har AD gjort sin bedömning och den är en slags medelväg mellan fackets och arbetsgivarens versioner. AD slår fast att avskedandet av Andersson varit fel och ogiltigförklarar det nu – det har, enligt domstolen, inte ens funnits någon ”saklig grund för en uppsägning” skriver AD. Men domstolen gör inte bedömningen att Andersson avskedats för sitt fackliga engagemang och avslår därmed Byggnads talan om föreningsrättskränkning.

Ränta på lönen

AD slår också fast att Skanska nu ska betala lön till Andersson från den första december 2011 till den 20 juni 2013. Byggbolaget ska också betala ränta på den uteblivna lönen, samt ett skadestånd till mannen på 60 000 kronor.

Det är dock en betydligt lägre ersättning än Byggnads ursprungliga krav. I sin stämning till AD begärde fackförbundet skadestånd på totalt mellan 500 000 och 580 000 kronor till Andersson, samt 400 000 kronor till själva facket för kränkning av föreningsrätten.

Mer läsning

Annons