Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktiga anklagelserom stugor i valtider

Nya anklagelser från Koalitionens politiker i Örebro: ”Socialdemokraterna har öppnat sin valstuga för tidigt. Det går inte att lita på dem.”

Annons

Uppgifterna spreds på Facebook av etablerade politiker i Koalitionen, när S öppnade sin valstuga på Järntorget måndagen 26 april. I anklagelserna påstods att valstugorna inte skulle öppnas förrän 2 maj. Men det var fel.

– Samtliga partier har tillstånd att öppna valstugorna från 26 april, säger Karolina Wallström, politisk sekreterare för Folkpartiet, och samordnare för tillstånden för valstugorna.

– Jag blir så besviken på alla dessa anklagelser. Det är förtal. Nu kommer folk hit och säger att de hört att vi fuskar och bryter överenskommelser, säger Roger Andersson, S, ansvarig för Socialdemokraternas valstuga.

Är det inte olämpligt att etablerade politiker sprider felaktiga uppgifter på internet?Frågan går till Karolina Wallström.

– Alla kanske inte kan känna till överenskommelsen. I början talades om gemensam start 2 maj, men Socialdemokraterna ville ha tidigare och fick det, svarar hon.

Mer läsning

Annons