Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktiga fakturor

Björn Jakobsson är inte ensam om att få felaktiga fakturor från norska Fjellinjen. Flera svenskar som inte satt ett däck på norska vägar har fått brev med betalningskrav.

Annons
Lurigt registreringsnummer? Björn Jakobsson fick en räkning på vägtullsavgift från Norge trots att han inte varit där.

Litauens snarlika registreringsskyltar och trubbiga avläsningsverktyg i vägtullarna är orsaken till problemen.

De enda skillnaderna mellan de svenska och litauiska skyltar är landskoden och ett litet runt klistermärke som sitter mellan bokstäverna och siffrorna på de litauiska. Hilde Foss Christensen på Fjellinjen är väl bekant med problemet, men säger att det inte hör till vanligheterna.

– Vi känner till att skyltarna är väldigt lika. Avläsningen av vilka bilar som passerat våra spärrar sker automatiskt och då kan vi ta fel på skyltarnas nationalitet, säger hon.

Hilde Foss Christensen beklagar att Björn Jakobsson har fått ännu en felaktig faktura.

– Det kanske går att markera hans registreringsskylt i vårt system, men då är vi inne på tekniska detaljer som jag på rak arm inte känner till så bra.

Vad ska man göra om man har fått en felaktig faktura från er?– Den som fått en sådan faktura får vända sig till vår kundservice. Då tittar vi närmare på våra bilder och kollar bilmodell och färg för att kunna se att det inte är den svenska bilen.

Mer läsning

Annons